De Kluts

Ieder kind zijn eigen ruimte

Het onderkomen van Kinder- en buitenschoolse opvang De Kluts is huiselijk, gezellig en veilig. Elke groep heeft een eigen ruimte met zoveel mogelijk daglicht. Dankzij een flexibele harmonicawand kunnen diverse ruimten eenvoudig worden aangepast. Buiten is er voldoende ruimte om heerlijk te ravotten en te spelen. In de grote tuin is een zandbak, een klimtoestel en vanaf de eerste verdieping is deze buitenspeelplaats per glijbaan of trap bereikbaar. De peuters hebben een royale eigen speelruimte.

De kinderen tot vier jaar maken gebruik van de dagopvang en hebben hun eigen ruimte op de benedenverdieping. De kinderen van de buitenschoolse opvang hebben hun eigen ruimtes op beide verdiepingen. Ze worden verdeeld in groepen van 10 kinderen. Hier kunnen ze naar hartelust ontspannen, spelen en vriendschappen sluiten. Zelfs vriendjes en vriendinnetjes zijn op afspraak welkom. We hanteren het zogenaamde open-deuren-beleid. Afhankelijk van hun leeftijd hebben de kinderen een grotere mate van zelfstandigheid.

Speelhoeken

De ruimten zijn verdeeld in verschillende ‘hoeken’, zoals een bouwhoek, poppenhoek, knutsel- en schilderplek en zelfs een discohoek. Daarmee is de persoonlijke ruimte van elk kind gewaarborgd. Ze kunnen op deze manier veilig en ongestoord spelen en hun creatieve, sociale en persoonlijke competenties ontwikkelen. De ruimte op de bovenverdieping is knus en intiem. De jeugd kan hier even uitblazen, lekker loungen of een gezelschapsspel spelen.